08 apr 2019

Zorgkamer te Aalsmeer

In Aalsmeer hebben we een zorgkamer gerealiseerd voor een gezin met een kind van 12 jaar. In verband met de gezondheid van het kind is er via de gemeente een aanvraag gedaan om een zorgkamer te realiseren voor het gezin. Op deze manier kan het kind thuis blijven wonen met alle aanpassingen van dien die nodig zijn om zo, zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

In Aalsmeer hebben we een 2 persoonszorgkamer geplaatst die door 1 persoon wordt gebruikt. Ook deze woning is ‘custom made’ want hij heeft 3 verschillende ruimtes. De kamer is voorzien van een slaap- en leefgedeelte en een ruime badkamer met toilet. In al onze zorgkamers wordt rekening gehouden met mindervalide mensen. Onze woning is dus toegankelijk voor een rolstoel, rollator of scootmobiel. Heeft u ook een uitbreiding nodig voor iemand met een zorgvraag? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. In veel gevallen hoeft u de kosten voor een zorgkamer niet (volledig) zelf te betalen. Leest u hier meer over de WMO.