08 apr 2019

Zorgkamer in het Friese 'Mantgum'

In het hoge Noorden, Friesland hebben we onlangs een zorgkamer gerealiseerd in het plaatsje Mantgum. De bewoners hebben een budget ter beschikking gekregen via de gemeente/ WMO. Zij moesten voor dit bedrag zelf een zorgwoning aanschaffen en dit hebben ze bij Hodes Huisvesting gedaan. Aan het huis is een zorgkamer gerealiseerd met een ruime slaapkamer, badkamer en toilet.

Door de bewoners is bewust gekozen om de zorgkamer niet aan de achterkant van de woning te plaatsen maar aan de zijkant. Dit vond de cliënt prettig, zodat er toch nog een gevoel is van contact met omwonenden, niet zo alleen afgezonden in de achtertuin. Het is een prachtige zorgkamer geworden waardoor het gezin nu prettig thuis kan blijven wonen met alle nodige zorg binnen handbereik.