23 apr 2018

Bezoek van college van Hof van Twente

Op vrijdag 20 april, één van de eerste zomerse dagen in Nederland, werd Hodes Huisvesting bezocht door het demissionair college van Hof van Twente. Aanleiding van het bezoek was de recente verhuizing van Hodes naar Goor.

Directeur Antonie ter Harmsel vertelde de burgemeester en zijn wethouders over zijn visie op een omgeving waar mensen comfortabel kunnen leren, recreëren, wonen en zorgen. Dat dit circulair en duurzaam is, is voor Antonie vanzelfsprekend. “We bouwen niet voor de eeuwigheid, maar voor de toekomst. En omdat de toekomst steeds minder voorspelbaar wordt, bouwen wij flexibel, duurzaam en betaalbaar. Op een verantwoorde manier omgaan met ruimte, grondstoffen en energiebronnen is essentieel. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze comakers en opdrachtgevers.”

De burgemeester en zijn wethouders werden ook uitgebreid geïnformeerd over de rol die Hodes vervult in het aanbod van zorgkamers die in de achtertuin worden geplaatst. Deze comfortabele ruimtes bieden alles wat nodig is om mensen met een lichamelijke beperking te kunnen verzorgen. Op het moment van het bezoek werd net een zorgkamer teruggebracht die weer wordt klaargemaakt voor een volgend gebruik. Verder zag het college hoe onder andere net een betonvloer werd gestort voor een nieuwe miniwoning en de gevel van een zorgkamer werd afgewerkt met duurzaam vurenhout.