26 sep 2017

SPIL-centrum Kronehoef

In opdracht van de gemeente Eindhoven heeft Hodes Huisvesting SPIL-centrum Kronehoef aan de Frankrijkstraat in Eindhoven gerealiseerd. Het SPIL-centrum biedt plek aan Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad en Peuterspeelzaal Korein Kinderplein.​

Frisse Scholen Klasse B voor Tarieq Ibnoe Ziyad en Korein Kinderplein

​De gemeente Eindhoven vroeg om een gebouw dat gemakkelijk aan te passen en te beheren is, en dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Het gebouw moest onder andere voldoen aan het programma van eisen van Frisse Scholen Klasse B. Daarbij vroeg Gemeente Eindhoven extra aandacht voor de luchtkwaliteit, thermisch en visueel comfort.​

Flexibel en multifunctioneel

​Het multifunctionele gebouw volgens ontwerp van Architect Storimans Wijffels heeft een vloer-
oppervlakte van ruim 2.000 m2 en is in slechts 20 weken tijd gerealiseerd. Door veelvuldig en goede afstemming met de opdrachtgever en de gebruikers zijn we gekomen tot een gebouw waarvan Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad en Peuterspeelzaal Korein Kinderplein optimaal gebruik maken. In het SPIL-centrum zijn verschillende onderwijsruimten, kantoren, een speellokaal en kinderdagverblijf, verdeeld over twee bouwlagen. En ondanks dat Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad stevig groeit, hoeven zij zich geen zorgen te maken over ruimtegebrek. Door het toegepaste bouwsysteem is het gebouw flexibel indeelbaar, in te krimpen maar ook uit te breiden, zonder dat het gebouw ingrijpend moet worden verbouwd.