27 jun 2017

Tijdelijke huisvesting statushouders Midden Delfland

Voor de verwachtte stroom statushouders met hoge urgentie wilde gemeente Midden-Delfland zo snel mogelijk tijdelijke woonruimte bouwen. In opdracht van woningcorporatie Wonen Midden Delfland heeft Hodes Huisvesting 15 woningen gebouwd. 

De 15 woningen voor Wonen Midden Delfland bestaan uit 11 studio’s voor alleenreizigers en 4 woningen voor gezinnen. Het is de bedoeling dat de statushouders hier wonen totdat zij door kunnen stromen naar een reguliere woning in de gemeente Midden Delfland. De woningen blijven maximaal zeven jaar staan.

In slechts drie weken tijd zijn de modules voor de 15 woningen met een totaal oppervlakte van 500 m2 gebouwd en binnen afgewerkt. In onze fabriek zijn de modules al voorzien van vloerbedekking, tegelwerk, binnendeuren, keuken en sanitair. Op locatie zijn de voorgevels van de woningen mooi afgewerkt en zijn pergola’s en daklijsten aangebracht.

Half mei hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.