02 mrt 2017

Veelzijdig inzetbare Zorgkamer

In opdracht van een woningcorporatie heeft Hodes een Zorgkamer ontworpen die multi-inzetbaarbaar is. Het bijzondere aan deze Zorgkamer is dat zowel aan de linker- als de rechterzijde een dubbel kozijn gemonteerd is. Hierdoor kan de Zorgkamer aan vrijwel iedere woning van de woningcorporatie gekoppeld worden.

Hodes heeft de verschillende types woningen van de woningcorporatie bekeken en het ontwerp van de Zorgkamer daarop aangepast. Samen met de woningcorporatie hebben we een buitenbeplating gekozen die bij alle types woningen past. Het aansluiting van de Zorgkamer op de bestaande woning gebeurt middels een open voorgevel die is voorzien van een schuifwandsysteem.

Door deze multi inzetbare Zorgkamer kunnen bewoners met een zorgvraag en ouderen langer in de woning van de woningcorporatie blijven wonen. Met name voor ouderen die nog wel goed ter been zijn, maar niet iedere dag de trap op en neer willen/kunnen is deze Zorgkamer een uitkomst.