02 mrt 2017

Nieuwe Zorgkamer succesvol geplaatst

Afgelopen week is in Groningen en Drenthe de zogenoemde Zorgkamer 2.0 succesvol geplaatst. De nieuwste variant van de Zorgkamer is een upgrade van onze eerste Zorgkamer.

De slaap- en badkamer en de verbindingsgang zijn ruim opgezet. De nieuwe Zorgkamer heeft een afmeting van 3,5 x 7,8 meter, waardoor er 3 zogenoemde “draaicirkels” voor rolstoelgebruik mogelijk zijn: twee in de slaapkamer en één in de badkamer.

De Zorgkamer wordt aangesloten op de bestaande woning met een ruim opgezette verbindingsgang met een afmeting van ruim 3 x 2 meter. In deze verbindingang bevinden zich verschillende deuren die toegang geven tot de woning, de Zorgkamer en eventueel een garage.

​De gevels van de Zorgkamer zijn opgebouwd uit goed geïsoleerde houtskeletbouw-wanden en zijn aan de buitenzijde afgewerkt met hout van een Douglasspar.

Gezien de situatie van de gebruikers in Groningen en Drenthe was enige spoed vereist. Tussen de offerteaanvraag tot en met de plaatsing van de Zorgkamer zat slechts 4 weken. De gebruikers hebben de zorgkamer direct na oplevering in gebruik genomen.