24 nov 2016

Permanente huisvesting De eerste stap

Voor kinderopvang ‘De eerste stap’ in Grave heeft Hodes in samenwerking met KBMA uit Wijchen een nieuwe opvanglocatie gebouwd.

Het gebouw is volledig flexibel/demontabel gebouwd en gerealiseerd op basis van Design & Build. De opvanglocatie heeft een oppervlak van ca. 800 m2 en bestaat uit 6 groepsruimtes, sanitair en diverse nevenruimtes. Het gebouw is erg kleurrijk van binnen. Iedere groepsruimten heeft een unieke kleur, deze kleur is doorgezet in de toiletten, pantry’s.Centraal in het gebouw zit een grote en hoge hal. Vanwege het vier-ogen principe, wat inhoudt dat beroepskrachten met kinderen uitsluitend werkzaamheden kunnen verrichten terwijl zij kunnen worden gezien of gehoord door andere volwassenen, is er veel glas toegepast in de binnenwanden.

De permanente huisvesting is in een recordtijd gerealiseerd doordat er gewerkt is met prefab elementen. Het prefab concept bestaat uit een betonnen vloer met stalen kolommen. Een doordachte dak- en wandconstructie maakt het gebouw af.

“Door goede samenwerking met een lokale architect is een mooi gebouw gerealiseerd dat past in de omgeving” aldus de opdrachtgever.

Projectgegevens

Opdrachtgever:
Kinderopvang ‘De eerste stap’

Plaats:
Grave

Aannemer en constructeur:
Hodes Huisvesting