14 mrt 2016

Minister Blok bezoekt Zorgkamer Hodes

Minister Stef Blok van de VVD (minister voor Wonen en Rijksdienst) heeft een Zorgkamer van Hodes bezocht in Houten. De minister noemt het een fantastische oplossing die prima past in het huisvestingsbeleid.

De bewoners hebben in de woonkamer een prima inleidend verhaal gehouden, waarna de minister zeer benieuwd was naar het product die Hodes had geboden. Onvoorstelbaar dat een dergelijke oplossing binnen 2 dagen kan worden gerealiseerd aldus Stef Blok. Het gehele comité heeft de Zorgkamer aandachtig bekeken en kwam tot de conclusie dat een dergelijke oplossing eigenlijk overal toepasbaar moet zijn. De gebruikster was het roerend eens met deze conclusie en wenste voor een ieder met een beperking een gelijke oplossing toe.

Aansluitend nam de minister uitgebreid de tijd om de Hodes oplossingen te bespreken aangaande de huisvestingsproblematiek voor statushouders en vluchtelingen. Er werd uitgebreid gesproken over de huisvestingsoplossingen die Hodes te bieden heeft. Met name het aspect duurzame plaatsing sprak hem zeer aan. Demontabel en dus verplaatsbaar, aldus de minister, die zich goed had ingelezen in de materie en precies wist wat er speelde. Het aspect om zogenaamde statushouderswoningen op termijn te herplaatsen c.q. in te gaan zetten voor sociale huurwoningen kreeg de volle aandacht bij het gehele gezelschap. Het optimaal en duurzaam inzetten van huisvesting wordt zeker vanuit Den Haag zwaar gepromoot. De minister is vervolgens uitgenodigd in Enschede, om eens bij Hodes in de keuken te kijken hoe dergelijke woonoplossingen worden geproduceerd.