01 jan 2016

Tijdelijke huisvesting AZC Ter Apel

In opdracht van het COA heeft Hodes zo snel mogelijk tijdelijke huisvesting gerealiseerd.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft in Ter Apel verschillende opvanglocaties naast elkaar: de centrale ontvangstlocatie (col), de procesopvanglocatie (pol), een regulier asielzoekerscentrum (azc) en de vrijheidsbeperkende locatie (vbl). De vraag van de COA was in een zo kort mogelijke tijd huisvesting te realiseren voor de steeds groter wordende toestroom van asielzoekers in deze en komende periode. In 6 maanden tijd heeft Hodes ca. 13.000 m2 tijdelijke huisvesting voor asielzoekers en kantoren voor medewerkers van het COA in Ter Apel gerealiseerd.

De verplaatsbare huisvesting bestaat uit 24 woongebouwen en 5 algemene gebouwen: een ontvangstgebouw, een kantoor voor de ketenpartners, een activiteitengebouw en een opslag/werkplaats. Ook is de complete infrastructuur inclusief alle nieuw aangelegde nutsvoorzieningen in samenwerking met zusterbedrijf uit de Hegeman+ groep, Sallandse Wegenbouw aangelegd. Alle gebouwen zijn gesitueerd langs een centrale weg die vanaf de hoofdingang naar de sportvelden loopt achter op het terrein.

Het woongebouw bestaat uit 4 woningen welke geschikt zijn voor 8 personen en totaal plaats biedt aan totaal 768 asielzoekers. Het gebouw is volgens de Lean filosofie geassembleerd in de hal bij Hodes Bouwsystemen, inclusief alle installaties, sanitair en keukens. Vervolgens zijn de 8 units naar Ter Apel getransporteerd en in 1 dag wind- en waterdicht in elkaar gezet op de gereed liggende funderingsplaten. Op de bouwplaats is alleen de gevelbekleding aangebracht, de toegangstrap geplaatst en zijn de installaties aan elkaar gekoppeld. De algemene gebouwen zijn op de bouwplaats samengesteld in ons modulaire bouwsysteem.

De uitstraling, afwerking en materialisatie is in samenwerking met het COA bepaald. Hierbij is de nadruk gelegd op de molestbestendigheid en vriendelijke uitstraling van de gekozen onderhoudsarme materialen.

Er is in samenwerking met het COA en alle onderaannemers een prestatie van formaat neergezet gezien de korte voorbereiding, weersomstandigheden in die periode en de korte bouwtijd.

Circulair huisvesten begint bij Hodes!

Contact

Bezoekadres:
Nieuwenkampsmaten 14
7472 DE Goor
T: 088 – 398 00 00

E: info@hodes-huisvesting.nl

© Copyright Hodes Huisvesting B.V.

Disclaimer

Mijn geweldige content komt hier te staan

Image placeholder

Hier komt de kaart er in.
U moet een Facebook URL instellen op de globale social settings pagina.

Klik op de actieve tab om de titel te bewerken. Bevestig via de enter toets.

Klik op de plus knop [+] om een nieuw tab toe te voegen.

Veel plezier met de tabbladen.

Klik in het paneel op de actieve titel, om de titel te bewerken en druk op enter.

Klik op de [+] knop om een nieuw paneel toe te voegen.

x

Content

x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In opdracht van het COA heeft Hodes zo snel mogelijk tijdelijke huisvesting gerealiseerd.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft in Ter Apel verschillende opvanglocaties naast elkaar: de centrale ontvangstlocatie (col), de procesopvanglocatie (pol), een regulier asielzoekerscentrum (azc) en de vrijheidsbeperkende locatie (vbl). De vraag van de COA was in een zo kort mogelijke tijd huisvesting te realiseren voor de steeds groter wordende toestroom van asielzoekers in deze en komende periode. In 6 maanden tijd heeft Hodes ca. 13.000 m2 tijdelijke huisvesting voor asielzoekers en kantoren voor medewerkers van het COA in Ter Apel gerealiseerd.

De verplaatsbare huisvesting bestaat uit 24 woongebouwen en 5 algemene gebouwen: een ontvangstgebouw, een kantoor voor de ketenpartners, een activiteitengebouw en een opslag/werkplaats. Ook is de complete infrastructuur inclusief alle nieuw aangelegde nutsvoorzieningen in samenwerking met zusterbedrijf uit de Hegeman+ groep, Sallandse Wegenbouw aangelegd. Alle gebouwen zijn gesitueerd langs een centrale weg die vanaf de hoofdingang naar de sportvelden loopt achter op het terrein.

Het woongebouw bestaat uit 4 woningen welke geschikt zijn voor 8 personen en totaal plaats biedt aan totaal 768 asielzoekers. Het gebouw is volgens de Lean filosofie geassembleerd in de hal bij Hodes Bouwsystemen, inclusief alle installaties, sanitair en keukens. Vervolgens zijn de 8 units naar Ter Apel getransporteerd en in 1 dag wind- en waterdicht in elkaar gezet op de gereed liggende funderingsplaten. Op de bouwplaats is alleen de gevelbekleding aangebracht, de toegangstrap geplaatst en zijn de installaties aan elkaar gekoppeld. De algemene gebouwen zijn op de bouwplaats samengesteld in ons modulaire bouwsysteem.

De uitstraling, afwerking en materialisatie is in samenwerking met het COA bepaald. Hierbij is de nadruk gelegd op de molestbestendigheid en vriendelijke uitstraling van de gekozen onderhoudsarme materialen.

Er is in samenwerking met het COA en alle onderaannemers een prestatie van formaat neergezet gezien de korte voorbereiding, weersomstandigheden in die periode en de korte bouwtijd.

Geplaatst op 1 januari 2016 14:37

Tijdelijke huisvesting AZC Ter Apel

In opdracht van het COA heeft Hodes zo snel mogelijk tijdelijke huisvesting gerealiseerd.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft in Ter Apel verschillende opvanglocaties naast elkaar: de centrale ontvangstlocatie (col), de procesopvanglocatie (pol), een regulier asielzoekerscentrum (azc) en de vrijheidsbeperkende locatie (vbl). De vraag van de COA was in een zo kort mogelijke tijd huisvesting te realiseren voor de steeds groter wordende toestroom van asielzoekers in deze en komende periode. In 6 maanden tijd heeft Hodes ca. 13.000 m2 tijdelijke huisvesting voor asielzoekers en kantoren voor medewerkers van het COA in Ter Apel gerealiseerd.

De verplaatsbare huisvesting bestaat uit 24 woongebouwen en 5 algemene gebouwen: een ontvangstgebouw, een kantoor voor de ketenpartners, een activiteitengebouw en een opslag/werkplaats. Ook is de complete infrastructuur inclusief alle nieuw aangelegde nutsvoorzieningen in samenwerking met zusterbedrijf uit de Hegeman+ groep, Sallandse Wegenbouw aangelegd. Alle gebouwen zijn gesitueerd langs een centrale weg die vanaf de hoofdingang naar de sportvelden loopt achter op het terrein.

Het woongebouw bestaat uit 4 woningen welke geschikt zijn voor 8 personen en totaal plaats biedt aan totaal 768 asielzoekers. Het gebouw is volgens de Lean filosofie geassembleerd in de hal bij Hodes Bouwsystemen, inclusief alle installaties, sanitair en keukens. Vervolgens zijn de 8 units naar Ter Apel getransporteerd en in 1 dag wind- en waterdicht in elkaar gezet op de gereed liggende funderingsplaten. Op de bouwplaats is alleen de gevelbekleding aangebracht, de toegangstrap geplaatst en zijn de installaties aan elkaar gekoppeld. De algemene gebouwen zijn op de bouwplaats samengesteld in ons modulaire bouwsysteem.

De uitstraling, afwerking en materialisatie is in samenwerking met het COA bepaald. Hierbij is de nadruk gelegd op de molestbestendigheid en vriendelijke uitstraling van de gekozen onderhoudsarme materialen.

Er is in samenwerking met het COA en alle onderaannemers een prestatie van formaat neergezet gezien de korte voorbereiding, weersomstandigheden in die periode en de korte bouwtijd.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *