29 okt 2015

Hodes geselecteerd als aanbieder voor (tijdelijke) scholen in Noord Nederland

Als gevolg van de diverse aardbevingen heeft de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) een aanvraag gedaan onder alle aanbieders van flexibele huisvesting.

De NAM heeft samen met de diverse gemeenten onderzoek gedaan bij alle scholen in het aardbevingsgebied. Diverse scholen moeten worden aangepast, versterkt etc. Tijdens deze aanpassingen zal een tijdelijke school moeten worden gerealiseerd of wellicht wordt het een geheel nieuwe school. Na een grondige voorselectie waarbij de mogelijkheden van alle bedrijven werden onderzocht, gecombineerd met bedragen is de keuze op Hodes gevallen. Een van de redenen waarom de keuze op Hodes is gevallen is het feit dat Hodes oplossingen kan bieden op basis van modules en op basis van elementen. Modules zijn eenvoudig te plaatsen en weer te verplaatsen terwijl elementen eerder kan worden ingezet voor permanentere locaties waar flexibel/aanpasbaar gebouwd moet worden. Ook het feit dat Hodes de modules dusdanig afwerkt dat je niet kunt zien dat het een tijdelijke school betreft, heeft meegespeeld bij de keuze van de NAM.