11 jul 2014

Hergebruik gebouw Kasteeltuin Lisse

Onlangs heeft Hodes in opdracht van Keukenhof het tijdelijke informatiegebouw van Welbions uit de Hengelose wijk Berflo Es verplaatst naar de tuin van Kasteel Keukenhof in Lisse. Een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik van onze huisvestingsoplossingen.

Het voormalige informatiegebouw bestaat uit twee verdiepingen. Voor plaatsing in Lisse hebben we onder andere de buitenzijde van het gebouw aangepast zodat het goed past in de groene omgeving van de kasteeltuin; de knalrode gevels zijn grijs geschilderd. Het gebouw krijgt in Lisse de functie van ‘poort-gebouw’ waar bezoekers van de kasteeltuin worden ontvangen en informatie kunnen krijgen.

Regelmatig verplaatst Hodes bestaande gebouwen uit eigen productie, maar ook van andere fabrikanten. Hodes is een enorme voorstander van duurzaam bouwen en hergebruik van bestaande gebouwen. Niet voor niets noemen wij onszelf de aanbieder van toekomstgericht huisvesten.