08 jul 2014

Zorgkamer 2.0 Noord Holland

In Noord Holland heeft Hodes een nieuwe Zorgkamer geplaatst voor een jongetje met de ziekte van duchenne. Door deze ziekte heeft hij last van krachtsvermindering van de spieren in zijn gehele lichaam, pijn in zijn benen en is snel vermoeid met als gevolg dat hij in de toekomst niet of nauwelijk de trap naar boven kan betreden.

Aan de bestaande hoekwoning is daarom een Zorgkamer geplaatst door Hodes. De Zorgkamer bestaat uit een verbindingsportaal die voorzien is van een buitendeur (toegangsdeur), eigen CV-ketel t.b.v. de Zorgkamer en ruimte voor een opstelplek van de scootmobiel.

Vanuit de verbindingsgang is er middels een schuifdeur de ruimte naar de slaapkamer welke ook voorzien is van eigen buitendeur om het nieuwe aangelegde terras rechtstreeks te betreden.
Vanuit de slaapkamer is de badkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van toilet, onderrijdbare wastafel en douchegelegenheid. Tevens is er de ruimte voor eventueel een douchebrancard.

De gehele Zorgkamer is al voorzien van de mogelijkheid om in de toekomst eenvoudig een plafondtillift toe te passen. Zowel in de slaapkamer, badkamer als verbindingsportaal zijn radiatoren geplaatst waardoor het gewenste vertrek altijd snel op de gewenste temperatuur gebracht kan worden.