11 jul 2013

Integraal Kindcentrum Zeeburgereiland

Op de zandvlakte van het Zeeburgereiland hebben we een modern Integraal Kindcentrum gerealiseerd.

Het Integraal Kindcentrum bestaat uit 16 leslokalen, 2 speelzalen / aula’s, een bibliotheek, een kinderdagverblijf met 5 stamgroepsruimten, een keuken en een gymzaal met kleedruimten. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van ca. 660 m². Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen en is gerealiseerd door toepassing van een IFD bouwsysteem.

Het gebouw wordt door verschillende partijen gebruik: voor primair onderwijs door STAIJ (Samen Tussen Amstel en IJ), als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang door SKON (Stichting Kinder Opvang Nederland) en diverse buurt- en sportverenigingen. Het gebouw heeft een belangrijke samenkomstfunctie voor de buurt.​

Het Integraal Kindcentrum scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Een GPR-gebouw (gem. 8), Frisse Scholen conform classificatie A-B en een EPC van 0.51 geeft het gebouw het energielabel A.