11 mei 2010

Flexibel gebouw voor eerstelijnszorgcentrum Velp

In opdracht van Woningcorporatie de Woonplaats, Innovatieplatform Twente (IPT) en Werkplaats IDF Bouw hebben we een bijzonder flexibel gebouw voor het eerstelijnszorgcentrum in Velp gerealiseerd.

De huisartsen uit Velp wilden samen met andere eerstelijns disciplines vanuit één centrum hoogwaardige en onder centrale regie, geïntegreerde en innovatieve zorg leveren in aansluiting op de zorgvragen van de patiënten in Velp. Deze aanpak vraagt om een flexibele oplossing. De binnenruimten van het gebouw met een totale oppervlakte van 3.800 m2 zijn flexibel indeelbaar. De binnenwanden van het gebouw zijn niet-dragend, zodat ze demontabel en verplaatsbaar zijn. Ook de E- en W-installaties zijn zo aangelegd, dat de capaciteit en indeling van de installaties snel en makkelijk aangepast kunnen worden. Het gebouw is een ontwerp van VRP-Architecten bna Rijpwetering.